O seriálu

„Na chvíli na Zemi“ je šestidílný edukativní dokumentární seriál, který Vás seznámí s projekty na ochranu zvířat v místě jejich výskytu a s chovnými programy, které realizuje či podporuje (nejen) Zoo Ostrava. Každý díl představuje jedno klíčové téma spojené s novodobým posláním moderních zoologických zahrad v ochraně divokých zvířat a jejich přirozeného prostředí. Filmaři Vám představí nejen experty zoo a hrdiny z terénních projektů, ale pozvou Vás i do zákulisí Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava. Záběry mapují pestrou škálu aktivit Zoo Ostrava v oblasti ochrany divokých zvířat, druhové diverzity, zachování a obnovy původního prostředí a dalších aktivit směřujících k ochraně přírody u nás i napříč planetou. Úspěchy záchranných projektů řadí ostravskou zoo k významným a uznávaným ochranářským institucím v domácím i světovém měřítku.

  

Seriálem provází ochránce zvířat, lovec pašeráků a koordinátor ochranářských projektů Zoo Ostrava František Příbrský. František jako terénní pracovník ostravské zoo vede Záchranný program Kukang, jehož cílem je boj proti ilegálnímu obchodu se zvířaty a ochrana outloňů  na Sumatře. Díky podpoře Zoo Ostrava a dalších zoologických zahrad působí v Asii již více než 10 let. Námět seriálu vznikl právě díky jeho touze ukázat veřejnosti, co vše pro ochranu zvířat pokrokové zoo dělají. Režie a zároveň i kamery se chopil Ondřej Smékal. Autoři věří, že tento dokumentární seriál vzbudí zájem veřejnosti o práci ochránců přírody a bude inspirovat k dlouhodobé podpoře moderních zoologických zahrad.

 

6 dílů

5 mezinárodních projektů a 1 český
V hlavní roli (nejen) Zoo Ostrava
Hrdinové ochrany přírody
Zvířata v lidské péči
Ochrana zvířat
Spolupráce

Aktivity ve světě

Vydejte se s námi do exotických krajin a doprovázejte ochranáře na jejich expedicích. Budeme spolu lovit pašeráky exotických zvířat, bojovat proti nelegálnímu rybolovu a žasnout nad krásou zvířecí říše.

Aktivity u nás doma

Každý hrdina potřebuje útočiště. Bez skvěle fungujícího týmu chovatelů a dalších zaměstnanců zoo by ochranářské projekty neměly šanci na úspěch. Pojďte si s námi prohlédnout moderní zoo.

“Love Nature has an amazing team of hard working professionals. It has been a pleasure to meet them.”

Emily Davis